Spreek Kracht en
Zachtheid in jezelf aan

Yoga met Zelfbewustzijn

Oorsprong

Yoga met Zelfbewustzijn is een creatie van mij; dit komt via mijn bewustzijn tot uiting.

De basis is ontstaan via Iyengar Yoga.

Dit is een krachtige uitlijnende vorm van yoga; erg fysiek gericht.

Eind jaren 90 volgde ik de opleiding tot Iyengar yogadocent en heel wat jaren heb ik op deze wijze lesgegeven.

Geleidelijk aan vormde zich door mijn eigen ontwikkeling een nieuwe vorm tot deze is geworden, zoals ik Yoga met Zelfbewustzijn aanbied.

Yoga met Zelfbewustzijn

Yoga met Zelfbewustzijn is een combinatie van kracht en zachtheid ervaren en tevens je aarde-kruinverbinding sterk aanwezig te maken.

Dit is kracht in de vorm van strekkende kracht, waarbij je bewust wordt van kracht, zonder teveel je spierkracht te gebruiken.

Ook speel je hierin met je grenzen om te voelen dat er ruimte (of beperking) is in je grenzen.

Zachtheid vormt zich door ademaandacht en bewust met je lichaam te verbinden.

Door steeds tussendoor zacht en ontspannen je adem te voelen laag in je buik en in connectie te zijn met je innerlijk lichaam.

Ook ontstaat zachtheid door je bewust te worden waar jouw grens ligt in oefeningen doen; te weten en voelen, hoe je die bewuste dag met jezelf omgaat om je goed te voelen.

Je betaalt wat meer, maar wat krijg je hiervoor (terug)?

De lessen zijn meer dan alleen het doen van yogaoefeningen; je gaat je meer verbinden met jezelf.

Je ontvangt persoonlijke aandacht om je op je gemak te voelen en veilig te voelen en daardoor de verbinding naar binnen meer te kunnen maken

en daardoor jezelf meer te openen.

In de lessen ben ik er voor jou, om jezelf beter te leren kennen op een dieper niveau meer in verbinding te komen met je ware zelf.

Ik zie snel waar je jezelf kunt verbeteren op fysiek niveau en dat gaat vervolgens verder op een verfijnder niveau; emotioneel en spiritueel.

Ik werk vanzelf ook in op je dieperliggende energieveld (vanuit Sjamanistisch principe) om oude energie af te voeren en lichte energie, lichtenergie,

in je lichaam te ervaren; naarmate je jezelf meer opent, ga je dat steeds meer ervaren.

Juist als je je wat langer aan me verbindt ga je des te meer de voordelen van deze vorm van lesgeven ervaren.

Dan voel je je fysiek beter in je lijf met minder klachten en met een rustiger mind of snel tot rust te brengen mind en meer verbonden met je innerlijk zelf.

Het is eigenlijk zoals fietsen, eenmaal geleerd, verleer je deze basis niet meer!

Zo voel je je na de les meer in balans door de kracht die je van binnenuit meer ervaart en de zachtheid die bewuster aanwezig is.

Ik breng je meer naar zelfbewustzijn!

zelfbewustzijn

Wil je je verfijnen in je Yogabeoefening en/of ben je heel gevoelig, dan vind je bij mij wat je zoekt! Ik zie jou en voel jou…

zelfbewustzijnKracht in je lichaam

Via actieve strekking-brengende Yoga- en aanverwante oefeningen breng je bewuste aandacht in je lichaam.

Dit richt zich in eerste instantie op de arm- en beenspieren ter versterking van de rug, nek en schouders.

Zo richt je je op:

staande houdingen om de strekkende kracht en aarding in je lichaam te bekrachtigen.

achteroverstrekken ter versterking van je rug en je buik en neemt ademruimte in je borstkas toe.

vooroverstrekken ter versterking van je buik en je rug en voor ondersteuning van je buikorganen en bekken.

twistings ter versterking van je rug en de ruimte van je bovenlichaam.

Omgekeerde houdingen voor een betere bloedcirculatie en versterking van je fysieke lichaam.

Algemeen:

– je ademruimte neemt toe
– je richt je op grenzen aanraken en soms verleggen
– je voelt letterlijk je voeten op de grond

-je voelt de innerlijke ruimte van je fysieke en energetisch lichaam bewuster.

Zachtheid in je lichaam

Je richt je op je lichaam voelen en langzaamaan meer openen in ontspannen houdingen en bewuster je adem voelen in rustige adembeweging;

– Je ervaart meer ademruimte

– Je zenuwstelsel wordt tot rust gebracht;

– Je leert liefdevol en zacht met jezelf om te gaan en met jouw grenzen;

Je aandacht breng je met elke volgende oefening steeds meer in je lichaam en dus uit je mind; zo kom je bewuster in contact met je fysieke lichaam en je energetisch lichaam ervaar je steeds meer.

Aan het eind van de yogales is er meer rust en stilte in je hoofd en ontspanning en bewustzijn in je lijf; ben je meer in Zelfbewustzijn.

Wil je meer filmpjes van mij met Yoga-oefeningen zien? Kijk op mijn Instagram-account: #Marieke Geut

Aandachtspunten tijdens Yoga met Zelfbewustzijn:

Als ik met je werk aan bewustwording via yoga-oefeningen
of aanverwante bewustwordingsoefeningen gaat het eigenlijk heel vaak over gewoonten en het doorbreken daarvan.
Dat kan gaan om bv rugklachten, maar ook om schouderklachten en zo zijn er veel meer klachten, die door slechte gewoonten ontstaan.
Zodra je je bewuster van je lichaam wordt en bepaalde houdingen of bewegingen gaat voelen of gewezen wordt op het veranderen en verbeteren van je lichaamshouding, werkt dat ook dieper door in ingesleten (gedachten)patronen.
Deze dieperliggende patronen worden doorbroken door de bewuste aandacht die je lichamelijk voelt en kunnen ook in je mind veranderingen teweeg gaan brengen.

Ik geef altijd Yogales in kleinere groepen, zodat ieder voldoende persoonlijk gerichte aandacht krijgt.
Om houdingen te vergemakkelijken of te ondersteunen worden regelmatig hulpmiddelen zoals blokken en riemen gebruikt.

Ervaring bij Yoga met Zelfbewustzijn:
‘Niet lang geleden ben ik naar Heiloo verhuisd. Snel ging ik op zoek naar yogalessen met o.a. het idee om na een jaar slijmbeursontsteking weer mijn arm naar ‘normale beweging’ te brengen. Ik wilde beginnen in het vertrouwen dat yoga me zou helpen.
Sinds het begin gaf Marieke mij persoonlijke aandacht, corrigeerde mij in houding en gaf me advies. Ik was stomverbaasd toen ik in mijn eerste les mijn schouder, mijn arm kon bewegen bijna zoals vóór de ontsteking.
De lessen van Marieke zijn vol aandacht en kennis van haar vak. Ze geeft vorm aan de lessen met groot gevoel voor wat iedereen nodig heeft. Met passie en eerlijkheid, vrolijk en empathisch geeft Marieke altijd bijzonder rijke yogalessen.‘

Yoga Coaching

Yoga Coaching is een tussenvorm tussen Yoga en Energetische Coaching. Hierbij richt de aandacht zich volledig op jou en dat wat jij van te voren aangeeft aandacht te willen geven in zo’n privé sessie. En dat kan van alles zijn. Dat kan gaan over jouw lichaamshouding, of over lichamelijke klachten zoals pijn in je rug, stijve schouders, moeite met ontspannen, ademproblemen, moeite met aarding voelen; van alles eigenlijk!

Ik heb een heel heldere blik; ik zie en voel direct waar het belangrijk is om op te letten in hoe je staat, bepaalde bewegingen maakt en of je daarbij genoeg ontspant of juist te weinig inspant en meer kracht kan gebruiken. Ik werk aan balans in je lichaam brengen op meerdere niveaus tegelijk; op fysiek-, mentaal- en energetisch niveau.

Tijdens zo’n sessie kan er zomaar iets heel helder worden wat meer te maken heeft met emoties, energiedoorstroom, ruimte voelen in jezelf, sterker verbinden met jezelf. En dat werkt na de sessie in je door en vormt zich tot een nieuwe gewoonte.

Als je kiest voor een keer Yoga Coaching doen bij mij, weet ik zeker dat je daarna meer over jezelf weet. Dat kan heel lichamelijk zijn, het kan ook iets zijn wat veel dieper gaat en met dieperliggende patronen en gewoonten te maken heeft.

Yoga Coaching gaat over jou en je zelfbewustzijn en ik verbind me met jou en gebruik mijn intuïtief zien, voelen en weten en kan dat direct aan je teruggeven. Dat is mijn gave; en het heeft een sjamanistische achtergrond, die mij vanzelf eigen is. Daardoor kun je meteen in houdingen die je doet, de wijziging die ik aangeef ervaren en je neemt het mee om in je dagelijkse leven toe te passen.

Wees welkom om een Yoga Coachingsessie te komen ervaren!

Wat kun je nog meer bij mij volgen of van mij ontvangen?

Yoga voor vriendinnen/ Partneryoga/Acrobatische Yogales;

Yoga voor sporters met bv een speciaal thema;

Houdingcorrectie algemeen of voor in je werk;

Themadag bv Ayurveda en yoga/speciaal voor jonge moeders/adembewustzijn;

Verbindingsmiddagen met jezelf en wie er zijn worden met regelmaat aangeboden.

Overall:

Ik ben Spacekeeperik zorg dat er eigen ruimte is voor ieder die bij mij in mijn Yoga met Zelfbewustzijnslessen of bij andere afspraken aanwezig is en ook kan ik dat bieden op jouw workshops/themadagen.

En heb je een vraag, iets wat hier nog niet bij staat; ik ben altijd erg geïnteresseerd in iets nieuws of iets anders doen!

Voel je vrij me hiernaar te vragen.