Spreek Kracht en
Zachtheid in jezelf aan

Yoga met Zelfbewustzijn

Bij Yoga met Zelfbewustzijn richt je je elke keer op jouzelf en wie jij bent. Daar ben ik als Yogadocent en Energetisch Coach je begeleider om te zien en voelen wat je nodig hebt op dat moment. Ik zie direct, dat is mijn gave, wat goed is voor jou om veranderingen in aan te brengen, fysiek, mentaal, qua lichamelijke gewoonten, zo nodig het er laten zijn van emoties en uiteindelijk volledige ontspanning. Dan ben je weer meer in contact met jezelf en op een dieper niveau. Dat werkt na de yogales door gedurende meerdere dagen en mooi bijkomend effect is dat gewoonten geleidelijk aan gaan veranderen in je dagelijkse leven. Sommige mensen zeggen dat ze soms mijn stem weer even ‘horen’ en dan weten… oh ja, even opletten op …. bijvoorbeeld: mijn schouders of mijn adem… etc.

De aandacht ligt bij een combinatie van kracht en zachtheid; de ene persoon heeft meer kracht nodig; de andere persoon meer zachtheid. Mijn basis in lesgeven ligt in Iyengar Yoga; een hele goede yogavorm om bewust te worden van kracht en deze op een goede manier in je lijf toepassen. Zelf ben ik vervolgens steeds meer de combinatie van kracht en daarnaast zachtheid gaan opmerken en gebruiken en toepassen. Dat gebeurt in actieve strekhoudingen met regelmatig een rustig ademmoment tussendoor en in passievere ademhoudingen.

Daarbij werk ik met het afvoeren van zwaardere energieën en het meer openen voor lichte en heldere energie. Deze manier van werken gebeurt automatisch via mijn energie en de energetische verbinding, die ik maak met wie er bij mij is of zijn. Je kunt het sjamanistisch noemen, waarbij ik geen gebruik maak van de sjamanistische rituelen. Zo voel je je na de les meer in balans door de kracht die je van binnenuit meer ervaart en de zachtheid die bewuster aanwezig is.

Ik breng je meer naar zelfbewustzijn!

zelfbewustzijn

Wil je je verfijnen in je Yogabeoefening en/of ben je heel gevoelig, dan vind je bij mij wat je zoekt! Ik zie jou en voel jou…

zelfbewustzijnKracht in je lichaam

– actieve yogaoefeningen
– strekkingen en kracht van het lichaam:

in de arm- en beenspieren ter versterking van de rug, nek en schouders;

achteroverstrekken ter versterking van de rug en de buik en ademruimte in de borstkas neemt toe

vooroverstrekken ter versterking van de buik en de rug  en voor ondersteuning van de buikorganen.

twistings ter versterking van de rug en voor meer ademruimte.

Omgekeerde houdingen voor een betere bloedcirculatie en versterking van het fysieke lichaam.

Algemeen:

– ademruimte neemt toe
– grenzen aanraken en soms verleggen
– letterlijk je voeten op de grond voelen

Zachtheid in je lichaam

Je lichaam voelen en langzaamaan meer openen in ontspannen houdingen;

– Meer ademruimte ervaren;

– Je zenuwstelsel tot rust brengen;

Je aandacht steeds meer naar binnen brengen; in contact met je lijf zijn; in contact met jezelf zijn;

Liefdevol en zacht met jezelf omgaan en met jouw grenzen;

Aan het eind van de yogales is er meer rust en stilte in je hoofd en ontspanning en bewustzijn in je lijf;
ben je meer in Zelfbewustzijn.

Wil je meer filmpjes van mij met Yoga-oefeningen zien? Kijk op mijn Instagram-account: #Marieke Geut

Aandachtspunten tijdens Yoga met Zelfbewustzijn:

Als ik met je werk aan bewustwording via yoga-oefeningen
of aanverwante bewustwordingsoefeningen gaat het eigenlijk heel vaak over gewoonten en het doorbreken daarvan.
Dat kan gaan om bv rugklachten, maar ook om schouderklachten en zo zijn er veel meer klachten, die door slechte gewoonten ontstaan.
Zodra je je bewuster van je lichaam wordt en bepaalde houdingen of bewegingen gaat voelen of gewezen wordt op het veranderen en verbeteren van je lichaamshouding, werkt dat ook dieper door in ingesleten (gedachten)patronen.
Deze dieperliggende patronen worden doorbroken door de bewuste aandacht die je lichamelijk voelt en kunnen ook in je mind veranderingen teweeg gaan brengen.

Ik geef altijd Yogales in kleinere groepen, zodat ieder voldoende persoonlijk gerichte aandacht krijgt.
Om houdingen te vergemakkelijken of te ondersteunen worden regelmatig hulpmiddelen zoals blokken en riemen gebruikt.

Ervaring bij Yoga met Zelfbewustzijn:
‘Niet lang geleden ben ik naar Heiloo verhuisd. Snel ging ik op zoek naar yogalessen met o.a. het idee om na een jaar slijmbeursontsteking weer mijn arm naar ‘normale beweging’ te brengen. Ik wilde beginnen in het vertrouwen dat yoga me zou helpen.
Sinds het begin gaf Marieke mij persoonlijke aandacht, corrigeerde mij in houding en gaf me advies. Ik was stomverbaasd toen ik in mijn eerste les mijn schouder, mijn arm kon bewegen bijna zoals vóór de ontsteking.
De lessen van Marieke zijn vol aandacht en kennis van haar vak. Ze geeft vorm aan de lessen met groot gevoel voor wat iedereen nodig heeft. Met passie en eerlijkheid, vrolijk en empathisch geeft Marieke altijd bijzonder rijke yogalessen.‘

Yoga Coaching

Yoga Coaching is een tussenvorm tussen Yoga en Energetische Coaching. Hierbij richt de aandacht zich volledig op jou en dat wat jij van te voren aangeeft aandacht te willen geven in zo’n privé sessie. En dat kan van alles zijn. Dat kan gaan over jouw lichaamshouding, of over lichamelijke klachten zoals pijn in je rug, stijve schouders, moeite met ontspannen, ademproblemen, moeite met aarding voelen; van alles eigenlijk!

Ik heb een heel heldere blik; ik zie en voel direct waar het belangrijk is om op te letten in hoe je staat, bepaalde bewegingen maakt en of je daarbij genoeg ontspant of juist te weinig inspant en meer kracht kan gebruiken. Ik werk aan balans in je lichaam brengen op meerdere niveaus tegelijk; op fysiek-, mentaal- en energetisch niveau.

Tijdens zo’n sessie kan er zomaar iets heel helder worden wat meer te maken heeft met emoties, energiedoorstroom, ruimte voelen in jezelf, sterker verbinden met jezelf. En dat werkt na de sessie in je door en vormt zich tot een nieuwe gewoonte.

Als je kiest voor een keer Yoga Coaching doen bij mij, weet ik zeker dat je daarna meer over jezelf weet. Dat kan heel lichamelijk zijn, het kan ook iets zijn wat veel dieper gaat en met dieperliggende patronen en gewoonten te maken heeft.

Yoga Coaching gaat over jou en je zelfbewustzijn en ik verbind me met jou en gebruik mijn intuïtief zien, voelen en weten en kan dat direct aan je teruggeven. Dat is mijn gave; en het heeft een sjamanistische achtergrond, die mij vanzelf eigen is. Daardoor kun je meteen in houdingen die je doet, de wijziging die ik aangeef ervaren en je neemt het mee om in je dagelijkse leven toe te passen.

Yoga Coaching biedt je ook veel voordelen om werkgericht te gebruiken. Ik zorg ervoor dat je eenvoudige oefeningen krijgt, die je, tussendoor, tijdens je werk kunt toepassen. En als je met klanten werkt, laat ik je zien en voelen hoe je beter in contact met jezelf blijft. Het gaat steeds weer over in de juiste balans te zijn met jezelf en daarin begeleidt ik je, zodat je je dat meer eigen maakt.

Wees welkom om een Yoga Coachingsessie te komen ervaren!