Over mij…

Hoi, ik ben Marieke, Yogadocent en Energetisch Coach

Leuk dat je verder leest over wie ik ben!

Ik woon met mijn lieve levenspartner in Heiloo en we hebben twee prachtige dochters samen!

Een daarvan is nog thuiswonend; de ander vaak elders en bezig met een vervolgopleiding.

Deze lieve mensen zijn degenen, die het dichtst bij mij staan, mijn familie zijn en ook mij wijzen en spiegelen op veel belangrijke punten om op te letten vanuit bewustzijn en ik hen.

Altijd al is in alles waarmee ik bezig ben ‘verbinding’ het toverwoord wat terugkomt… ontdekte ik laatst heel duidelijk. En ook dat; ontdekken… Ik ben altijd in ontdekkingsreis in mijzelf en alles wat ik voor mezelf helder heb geef ik door aan anderen als dat zinvol is.

Zo geef ik al jaren yogales, vanaf 1999, met allerlei ontwikkelingen in mijzelf en ook veel lerend door het lesgeven zelf; over lesgeven en over hoe mensen reageren op krachtiger en zachtere houdingen. Eerst was dat een gekaderde yogavorm, Iyengaryoga en naarmate ik me ontwikkelde werd dit een eigen vorm tot hoe het nu is: Yoga met Zelfbewustzijn.

In contact met jezelf

In mijn ontwikkeling is yoga voor mij altijd de basis geweest en nog… Maar net zo goed werk ik met Energetische Coaching en het voor de ander ervaren wat energiedoorstroom kan betekenen. In deze enerverende tijd, waarin er steeds meer verruiming van bewustzijn wordt ervaren of de nieuwsgierigheid naar verandering in jezelf aangeraakt wordt, of nodig is omdat je vastloopt, kan ik je heel duidelijk laten ervaren hoe je meer in contact komt met jezelf.

Energetische Coaching is (voor mij) gebaseerd op het zijn bij jezelf en in hartsverbinding zijn met degene die een sessie ondergaat. Het in verbinding zijn maakt dat de ander kan meegaan in de positieve helende energie die er is.

Als energetisch coach gebruik ik vooral het werken vanuit volledige ontspanning, waarna je makkelijker je innerlijke wereld/zelf kunt voelen. Dan kun je bij je diepe en soms onbewuste gevoelens en door daar heel subtiel aandacht aan te geven op diepgaand niveau, jezelf inzichten geven en sterker maken van binnenuit. Daarbij werkt mijn invoelend vermogen, intuïtie en het zijn van een verbinding tussen ‘het Aardse en het Universele’ mee om je bewuster jezelf te laten ervaren en je nieuwe of duidelijker richting te geven. In de loop der jaren heb ik veel aan opleiding en workshops volgen gedaan en nu heb ik een fijn repertoire om op terug te vallen in wat ik kan gebruiken in mijn werk als energetisch coach.

Eigen ervaring met door diepe lagen gaan

Juist door zelf in heel wat verschillende periodes door diepe lagen in mezelf heen te gaan, weet ik wat dat is en wat het voor je kan betekenen! Een intens, verrijkend en soms vermoeiend proces; een enorme ontwikkeling en transformatie. Ik kwam allerlei angsten en onzekerheden tegen, veel gerelateerd aan de moeilijke verbinding met mijn moeder, die op een steeds dieper niveau geheeld mochten worden, om steeds meer naar volledige zelfliefde en zelfwaardering te gaan.

energetisch coach

Liefdevol leven

Het allerbelangrijkste wat ik geleerd heb de afgelopen jaren is liefde in jezelf voelen om zo in steeds weer verdiepend contact met jezelf te zijn. Vrouwelijke zachtheid te omarmen tot in het diepst van haar kern en innerlijke kracht, de mannelijke energie, te laten ondersteunen om meer creativiteit en vrijheid te mogen ervaren!

En vanuit die basis in jezelf, kun je gaan creëren wat je maar wilt!

Wat ik het mooiste vind aan leven vanuit liefde en vertrouwen is dat alles in elkaar past, op elkaar aansluit en elkaar aanvult. Dat synchroniciteit (zinvol toeval) en intenties zetten en vervolgens dat zien plaatsvinden in je leven steeds meer je deel wordt, naarmate je meer leeft vanuit liefde, vertrouwen en overgave.

En dat wil ik graag ‘in verbinding’ doorgeven als Energetisch Coach en Spacekeeper!

Opleidingen

• Europese Studies aan de UvA 1991- 1997
• B.K.S. Iyengaryoga opleiding Amsterdam 1998-2001- Introductory II (jaarlijks workshops bij gerenommeerde leraren)
• Bewijs van deelname Quantum Care Bodyscan workshop (allergie-eliminatie) 06/2008
• Bewijs van deelname Quantum Allergieworkshop (allergie-eliminatie) 09/2008
• Gecertificeerd Quantum Touch beoefenaar vanaf 12/2008
• Gecertificeerd voor Emotional Freedom Technique level 1 en 2 vanaf 02/2009
• Gecertificeerd voor Oculo Motorische Regulatie level 1, 2 en 3 vanaf 05/2011
• HBO-opleiding Energetische Resonantie (Energetische Coaching) bij Noer opleidingen – 2010-2013
• Gecertificeerd Acces Bars Practitioner 10/2016