Leer jezelf ten diepste kennen…

Energetische Coaching

 Energetische Coaching  helpt in je persoonlijke/intuïtieve ontwikkeling en draagt bij in balans brengen in Kracht en Zachtheid in jezelf; meer balans in mannelijke en vrouwelijke energie en het worden van jezelf! Met de steeds weer veranderende energie, kun je soms behoorlijk geconfronteerd worden met jezelf en is het fijn om met iemand samen dat wat jou weerhoudt je fijn te voelen, aan te kijken.

Overleven

In een Energetische Coaching sessie richt je je aandacht diep naar binnen om contact te maken met je meest zuivere innerlijk zelf.  Vaak is er vroeger of in de afgelopen tijd een manier van (over)leven ontstaan die nu niet meer nodig is en mag veranderen. Door bewust te kijken naar emoties en deze heel bewust te voelen in je lichaam en er te laten zijn en niet meer weg te stoppen, kun je gevoelens/energieën die ‘vast’ blijven zitten losmaken en vervolgens in een geleidelijk proces loslaten. Dieper en soms zelfs onbewuste gevoelens worden aangeraakt, losgeweekt en geleidelijk aan losgelaten, om te merken dat je op een nieuwe manier dingen wilt gaan aanpakken in je dagelijkse leven.

Voelen 

Het voelen in je lichaam kan op verschillende manieren. Vaak begint een sessie bij Energetische Coaching na een gesprek over de huidige situatie, met aandacht diep naar binnen brengen om vanuit liefdevolle intentie in verbinding met jezelf te zijn en te ervaren wat er dan is. Daarbij wordt regelmatig gebruik gemaakt van massagetechnieken (met kleding aan).

Ervaren

Door heel bewust tijdens Energetische Coaching in die diepe lagen te zijn en te voelen kan er plotseling iets helder worden; een inzicht ontstaan, waardoor die gevoelens in beweging komen en je energieveld kan veranderen. Vaak gaat het ook om hoe je relateert met anderen en wat dat bij je doet. Daarin heb je een gewoonte ontwikkelt en soms is daarin verandering nodig. Daar kun je energetisch naar kijken en ervaren wat er in je gebeurt bij confrontaties en wat goed voelt voor jou om te veranderen in dit soort situaties.  Ook kan simpelweg ontspannende aanraking van het lichaam oude gevoelens losmaken of je leren voelen dat je volledig kunt ontspannen als dat erg moeilijk voor je is.

Positieve energie leven

De Energetische Coaching wordt altijd afgesloten met bekrachtiging van de nieuw gevoelde positieve energie, zodat je onbewust en bewust dit nieuwe gevoel en deze nieuwe kijk op jezelf en het leven ondersteunt en meeneemt het dagelijkse leven in.

Energetisch Coach

Thema’s bij Energetische Coaching

Er is geen vast traject waarmee gewerkt wordt tijdens Energetische Coaching. Jijzelf bent de aangever van wat er mag gaan gebeuren. Elke nieuwe afspraak vormt zich n.a.v. de situatie zoals deze dan is. Zo ontstaat een ontwikkeling; een transformatie, die het dagelijks leven positief gaat veranderen. Mijn bijdrage daarin is het ‘aanwezig’ zijn in liefdevolle ondersteunende en soms prikkelende energie.

Thema’s die aan bod kunnen komen op diepgaand niveau:

Zelfliefde, innerlijk kind, moeder/vaderbinding, vrouwelijke/mannelijke energie, heling in familielijnen, lichamelijke klacht waar emotie op zit, onverklaarbare pijn in je hoofd, nek, buik, borstkas, bovenrug, onderrug, in je heupen, benen of voeten of vaginale pijn/vaginisme ( lees hieronder over de Intensive Vrouwelijke Zachtheid)

Naarmate je verder bent in je ontwikkeling naar Zelfliefde past mijn Energetische Coaching en Healing zich daarnaar aan. Mijn vorm van Energetisch Coaching gaat zich dan meer richten op jouw energie zuiveren in de subtiele energielagen. Dan gaat de aandacht vooral naar jouw Aarde- en Universele Verbinding sterker laten zijn en zul je na zo’n sessie merken dat je weer een stuk aangeraakt en verdiept hebt in jezelf en zo juist jouw energie zuiverder en sterker laat zijn.

Zo kun je met mij als energetisch coach samenwerken en je ontwikkelen naar jouw zuiverheid en Zelfliefde.

Gedachten en gevoelens:

Ik help je de brij die er soms kan zijn, in gedachten en gevoelens weer helder te maken.

Soms door gedachten onder de loep te nemen en soms door juist je gevoel meer zichtbaar te laten worden.

Net wat nodig is in jouw specifieke situatie.

Het leert je te zien en overzicht te krijgen over het bewegen tussen verstand en gevoel en wanneer wat het beste werkt.

Adembewustzijn:

En belangrijk bij dit; je adem!

Hoe vaak gebeurt het je dat je in je dagelijkse leven vergeet gewoon te ademen of de adem zelfs vastzet?

Vaak adem je te hoog, in je middenbuik of alleen in je borstkas.

Er zit vaak spanning.

Daar kun je bewust mee leren omgaan.

En dan beter leren ademen vanuit je buik en spanning leren opmerken.

Dat is een van de eerste belangrijke inzichten bij Energetische Coaching!

Oude pijn helen en vrouwelijke kracht omarmen

Heel veel oude pijn vanuit de vrouwelijke energie is opgeslagen in de baarmoeder en de vagina en zolang deze energie niet geheeld wordt, heb je minder ruimte om je eigenheid en je eigen creativiteit te ontdekken en te uiten.
Hier kan ik energetisch met je mee verbinden als jouw energie en lichaam eraan toe is daarnaar toe te gaan
en zo kun je tijdens Energetische Coaching diep in jezelf afdalen om meer met deze diepe vrouwelijke energie in contact te komen en jouw eigenheid en creativiteit meer te openen en jouw vrouwelijke kracht te helen en te omarmen!

Intensive Vrouwelijke zachtheid, veiligheid, de vagina en sexualiteit

energetische coaching

Een ochtend/middag voor jezelf – 2/3 uur

Eerste deel: Praktisch en over de anatomie van het bekken

Tweede deel: jouw verhaal, energetische werking en bekrachtigend voor omvorming van gewoontepatronen, gericht op het bekken, bekkenbodem en de vagina.

Leer de samenwerking kennen tussen een ontspannen vagina en bekkenbodem, sexualiteit en oude opgeslagen herinneringen.

Onbewust spant het bekkenbodem vaak aan, bij sterke inspanning, gespannenheid in situaties en door emotionele zaken; vaak in reactie op oude opgeslagen emoties.
Met als gevolg bv vaak moeten plassen, geen goed bekkengevoel, geen zin in vrijen, pijn bij het vrijen, (dyspareunie/vaginisme/pijnlijke vagina-ingang).
Dit kan zich ook pas kenbaar maken tijdens de overgang of een overgangsklacht zijn.
Hier kun je zeker dingen aan doen.
Doen en ervaren; het gaat om de samenwerking daartussen.
Leer de anatomie van je bekkenbodem kennen.
Leer het aanraken van je eigen vagina (weer) normaliseren.
Leer de pijnprikkel in de hersenen weer geleidelijk terug laten gaan naar normaal.
Dat het mag, normaal is, prettig kan zijn, opwindend kan zijn je vagina aan te raken.
Juist de aanraking/massage van gevoelige/pijnlijke plekjes kan oude opgeslagen herinneringen losmaken.
Deze laten je bepaalde stukken in jezelf je weer eigen maken in je eigen basis, waar je basisveiligheid huist.

Mijn eigen ervaring:

Onbewust spande ik mijn bekken en eigenlijk mijn hele lichaam aan; dit is al begonnen in mijn vroege jeugd door te weinig moederliefde en daardoor was dat normaal voor mij.
Ik vond veel erg spannend in mijn jeugd.
Yoga zorgde later voor meer lichaamsbewustzijn en heeft daar al veel heling in gebracht.
Toch vroeg het een andere benadering; vrij concreet; aanraking, bewust en herhalend; om mijn mind weer te leren dat aanspanning niet hoeft in het bekkengebied.
Er kwam pijn vrij, m’n lichaam reageerde letterlijk, de pijn kwam los.
Er waren dromen, die gevoelens omhoog haalde, waar ik jarenlang niet meer mee bezig was.
Echt die dingen, die ik toentertijd heb weggestopt, niet kon verwerken.
Zo lang kun je dat onderdrukken, maar wel met het gevolg dat je lichaam dat als pijn uit.
En met de aanraking kun je daardoor het zacht zijn van je vagina weer ervaren.

Confronterend? Ja, zeker!
Zinvol; juist!

Wil jij ook je nog meer verbinden met je eigen zachte en liefdevolle kern?

Dan is deze Intensive heel passend voor je.

Zelfliefde is volledige zelfacceptatie

Naarmate je meer in verbinding komt met je eigen aarde-universumverbinding, steeds dieper naar binnen kan verbinden, wordt het steeds helderder dat alles wat je wilt al in jezelf aanwezig is.

Het gaat om genieten van jouw leven zonder dat je een ander daarvoor ‘nodig’ hebt; liefde in jezelf te voelen en daarnaar te leven en creëren.

en jouw leven te leven vanuit zelfliefde!