Over mij…

Al vanaf 1999 geef  ik  les in Iyengar Yoga. Door Iyengar Yoga ben ik bewuster van mijn lichaam geworden en datzelfde zie ik terug bij de mensen die ik lesgeef. De yogahoudingen geven kracht en bewuste ademaandacht meer rust in lichaam en geest. Mijn kracht in het lesgeven is dat ik snel zie waar lichamelijke klachten in de weg zitten en ik met korte aanwijzingen en aanrakingen mensen kan begeleiden.

Op een gegeven moment moest ik me meer gaan verdiepen in mezelf omdat ik de Ziekte van Pfeiffer kreeg en daarvan wilde herstellen. Altijd al had ik interesse in energieoverdracht en op dat moment ben ik meer over energiewerk gaan leren voor mezelf en later om met anderen daarmee te werken.

Energetische Meditatie

Ook Energetische Meditatie heb ik me meer eigen gemaakt door te ondervinden hoe de energie doorwerkt in mezelf. Dit heeft me veel nieuwe inzichten gebracht. Het werken met subtiele energie en de liefde en aandacht die daarmee gepaard gaat, heeft gezorgd dat ik steeds meer mijn eigen weg ben gaan volgen en veel angsten die nog bestonden vanuit mijn jeugd ben aangegaan.

Interesse in de mens

Zo ben ik stapje voor stapje verder gegaan in mijn ontwikkeling en door de interesse in de mens en het vinden van balans heb ik de opleiding Energetische Resonantie (Energetische Coaching) gevolgd. Vanuit het zijn bij jezelf kun je voor je medemens veel betekenen. Dit principe ben ik in eerste instantie gaan opmerken binnen de relatie met mijn partner, mijn dochters en in mijn directe omgeving. Als je jezelf goed voelt, straal je dat uit, zoals men dat zegt in het dagelijks leven. Of in energietermen: Als je in een goede/subtielere energie bent, kunnen anderen om je heen daarop meeresoneren.

Energetische Coaching

Energetische Coaching is gebaseerd op het zijn bij jezelf en in hartsverbinding zijn. Het in balans zijn maakt dat de ander kan meegaan in de positieve energie die er is. Bij Energetische Coaching gebruik ik vooral het werken vanuit volledige ontspanning, waarna je makkelijker je innerlijke wereld/zelf kunt voelen. Dan kun je bij je diepere gevoelens en door daar heel subtiel aandacht aan te geven op diepgaand niveau, jezelf verrijken en sterker maken van binnenuit. Daarbij werkt mijn invoelend vermogen, intuitie en hogere leiding mee om je bewuster jezelf te laten ervaren en je meer richting te geven.

Liefde in jezelf

En steeds weer in de afgelopen jaren ben ik door diepere lagen in mezelf heengegaan. Een intens, verrijkend en vermoeiend proces; een enorme ontwikkeling en transformatie in mezelf. Allerlei angsten en onzekerheden kwamen voorbij, om steeds meer naar volledige zelfliefde en zelfwaardering te gaan. Het allerbelangrijkste wat ik geleerd heb de afgelopen jaren is liefde in jezelf voelen om zo in steeds weer verdiepend contact met jeZelf te zijn en je innerlijke kracht te ontwikkelen tot in het diepst van je kern en dat blijft een weg te gaan; elke keer weer, gedurende je hele leven!

Synchroniciteit

Wat ik het mooiste vind aan leven vanuit liefde en vertrouwen is dat alles in elkaar past, op elkaar aansluit en elkaar aanvult. Dat synchroniciteit (zinvol toeval) steeds meer je deel wordt, naarmate je meer leeft vanuit liefde, vertrouwen en overgave.

Ik ontmoet je graag bij een Energetische Coachingssessie, een behandeling Access Bars of bij een van mijn Yogalessen om je een stukje verder te begeleiden naar Jouw Balans.
Hartelijke groet, Marieke

Opleidingen

• Europese Studies aan de UvA 1991- 1997
• B.K.S. Iyengaryoga opleiding Amsterdam 1998-2001- Introductory II (jaarlijks workshops bij gerenommeerde leraren)
• Bewijs van deelname Quantum Care Bodyscan workshop (allergie-eliminatie) 06/2008
• Bewijs van deelname Quantum Allergieworkshop (allergie-eliminatie) 09/2008
• Gecertificeerd Quantum Touch beoefenaar vanaf 12/2008
• Gecertificeerd voor Emotional Freedom Technique level 1 en 2 vanaf 02/2009
• Gecertificeerd voor Oculo Motorische Regulatie level 1, 2 en 3 vanaf 05/2011
• HBO-opleiding Energetische Resonantie (Energetische Coaching) bij Noer opleidingen – 2010-2013
• Gecertificeerd Acces Bars Practitioner 10/2016