Leer leven vanuit liefde en vertrouwen in jezelf

Energetische Coaching

Soms zit je in een fase van je leven waarin je extra ondersteuning/feedback kunt gebruiken. Dan is Energetische Coaching de manier om je verder te helpen in je persoonlijke ontwikkeling en je weer beter en sterker te voelen in jezelf.

Loslaten

In een Energetische Coachingsessie kijken we gezamenlijk naar de dingen die je bezig houden. Dat kunnen problemen zijn die nu spelen of eerder in je leven aan de orde zijn geweest. Vaak is er vroeger een manier van (over)leven ontstaan die nu niet meer nodig is. Dit kun je d.m.v. meditatieve- en bewustwordingsoefeningen leren loslaten. Vaak worden er langzaam gevoelens losgeweekt zodat je geleidelijk op een nieuwe manier naar je leven kunt kijken en dat werkelijk kunt veranderen. Door bewust te kijken naar emoties en deze te voelen in je lichaam, kun je gevoelens/energieën die vast blijven zitten losmaken en vervolgens in een geleidelijk proces loslaten.

Ontspanning

Het voelen in je lichaam kan op verschillende manieren. Vaak begint een sessie na een gesprek over de huidige situatie met ontspanning/meditatie, waarna je d.m.v ontspanningstechnieken en bewustwordingsoefeningen je aandacht nog sterker in je lichaam en de vastzittende gevoelens kunt brengen.

Gevoelens

Door heel bewust te kijken en te voelen kan er plotseling iets helder worden, waardoor je anders naar je gevoelens kunt kijken. Ook kan simpelweg ontspannende aanraking van het lichaam oude gevoelens losmaken of je leren voelen dat je volledig kunt ontspannen.

Positieve energie

Een sessie wordt afgesloten met bekrachtiging van de nieuw gevoelde positieve energie, zodat je bewust en onbewust je nieuwe kijk op jezelf en het leven ondersteunt.

Aanvullende behandeltechnieken in een sessie Energetische Coaching

Het gebruik van onderstaande technieken verschilt per persoon. Er wordt gekeken naar de actuele situatie en ter plekke vormt zich de juiste combinatie van technieken in voelen van emoties en ontspannen in lichaam en geest. Daarin speelt het gebruiken van intuitief aanvoelen wat nodig is een belangrijke rol.

Access Bars Behandeling

Wil je meer levensvreugde ervaren, meer emotionele en fysieke gezondheid en meer bewustzijn creeeren? In eerste instantie doe je dat voor jezelf, maar het werkt ook door in je directe omgeving.

Het werkt o.a. voor:
• Stressvermindering
• Beter slapen
• ADHD e.d.
• Examen(vrees)
• Diepe ontspanning/meditatieve staat
• Het laten oplossen van mentale, emotionele, fysieke en energetische blokkades

Wat gebeurt er tijdens een behandeling:
Je ligt volledig ontspannen en er worden verschillende punten op je hoofd aangeraakt die in verbinding staan met je hersenen.

Deze punten staan o.a. voor:
• Controle
• Creeeren van connecties
• Creativiteit, hoop en dromen
• Verdriet en vreugde
• Vriendelijkheid, dankbaarheid en kalmte
communicatie.

In het slechtste geval voel je je na een behandeling heel ontspannen, zoals na een massage en in het beste geval gebeurt er meer dat ten positieve je leven beinvloedt.

Healing

Bij healing wordt gewerkt met een subtielere energie danwel trilling. Iedereen heeft een bepaalde trilling en deze kun je verhogen door healing toe te passen. Een hoge trilling hebben betekent dat je goed in je vel zit, je prettig voelt en niet direct je laat beïnvloeden door de gevoelens van iemand anders; je bent en blijft bij jezelf.

Bij het toepassen van healing stelt de healer zich open voor het doorgeven van deze subtielere energie. Dan is de healer in een toestand van ontspannen en liefdevol aanwezig zijn, in hartsverbinding en kan de ontvanger van deze subtiele energie het zelfhelend vermogen aanspreken. De ontvanger neemt de hoge trillingen over van de healer en het lichaam en de geest kan zichzelf daarmee beter voelen of zelfs genezen.
Healing wordt voor ondersteuning bij Energetische Coaching toegepast en kan voor allerlei klachten of problemen gebruikt worden:
Bij lichamelijke klachten zoals hoofd-, nek-, schouder- en rugklachten. Ook bij bekkeninstabiliteit, hernia en RSI kan healing bijdragen aan genezing. Langdurige klachten als burn out, Ziekte van Pfeiffer en ME horen daar ook bij. Het gaat er met name om dat de onderliggende stroom wordt veranderd. Vaak zijn er veel negatieve gedachten en gevoelens die ons uiteindelijk ziek maken en healing ondersteunt het proces om te gaan van angst naar liefde en vertrouwen.

Bachbloesem remedies

Ter ondersteuning in het Energetisch Coachingsproces kan het helpen gebruik te maken van Bachbloesem remedies.

Emoties en gemoedstoestanden

Bach heeft 38 remedies samengesteld gericht op specifieke emoties en gemoedstoestanden. Er zijn zeven groepen van emoties/gemoedstoestanden waaronder deze remedies vallen:

  • angst,
  • onzekerheid,
  • onvoldoende interesse in het hier en nu,
  • eenzaamheid,
  • overgevoeligheid voor invloeden en ideeën,
  • moedeloosheid/wanhoop,
  • overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.vind-jouw-balans-bach_bloesemtherapie_01

Doel van Bachbloesem remedies

Het doel is niet negatieve emoties of een negatieve houding te onderdrukken, maar om deze te transformeren in een positief gevoel. Het zelfhelend vermogen wordt hiermee aangesproken en kan een nieuwe balans brengen in lichaam en geest.